27 september 2020

Think & Grow Rich: Verlangen

0  Reactie(s)

In deze tweede video in de reeks “Think & Grow Rich” bespreekt onze trainer Pieter de belangrijkste elementen uit hoofdstuk 2 van dit boek.

De video wordt op zondag 27 september rond 11:45 uur gepubliceerd. Via YouTube kan je een herinnering instellen voor de première.

Je kan de video ook op YouTube of op Instagram (IGTV) bekijken.

De 6 stappen van verlangen

  • Stap 1. Bepaal het exacte bedrag dat je verlangt. Het werkt niet als je enkel en alleen tegen jezelf zegt: ‘Ik wil veel geld’ of ‘Ik wil rijk worden.’ Stel het bedrag nauwkeurig vast en schrijf dat op.
  • Stap 2. Bepaal exact wat je ervoor overhebt om in ruil dat geldbedrag te ontvangen.
  • Stap 3. Bepaal de datum waarop je het geldbedrag dat je verlangt in je bezit wilt hebben.
  • Stap 4. Stel een concreet en duidelijk plan op om je verlangen om te zetten in werkelijkheid. Begin direct met de uitvoering van dit plan, ongeacht of je er klaar voor bent of niet.
  • Stap 5. Schrijf een heldere, beknopte verklaring met daarin de hoeveelheid geld die je wilt verkrijgen, noem de tijdslimiet waarbinnen je dit bedrag wilt realiseren, bepaal wat je bereid bent te doen en wat ervoor bereid bent te laten in ruil voor het ontvangen van het verlangde geldbedrag en beschrijf ten slotte het plan waarmee je het geld bij elkaar gaat verzamelen.
  • Stap 6. Lees je schriftelijke verklaring 2 keer per dag hardop, vlak voordat je ‘s avonds naar bed gaat en ’s ochtends direct als je wakker bent. Zie, voel en geloof dat je het geld al in je bezit hebt.

Think & Grow Rich van Napoleon Hill werd voor het eerst uitgebracht in 1937. Het boek is in veel talen vertaald, waaronder ook in het Nederlands. En nog steeds wordt het boek wereldwijd goed verkocht. De 13 stappen naar succes, die Napoleon Hill in 1937 beschreef, worden door veel mensen nog steeds benoemd als de reden van hun succes.


Tags

Geen tags


Deze berichten zijn ook interessant

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

De 4-Urige Werkweek in de Praktijk

Start gewoon. Begin vandaag!

Start gewoon. Begin vandaag!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}